ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Οι σπάταλοι αμαρτωλοί και οι πρακτικοί ιούδες...




Ο Χριστός σήμερα μας έδωσε ένα μεγάλο μάθημα. Να μην είμαστε επικριτικοί και να μην βάζουμε όρους και πλαίσια στην αγάπη του ανθρώπου εναντι του Θεου.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τί είναι για τον Άλλο ο Θεός και πόσο θρησκεύει ή ορθότερα αγαπά! 

Όταν η γυναίκα έχυσε το πολύτιμο μύρο, ο Ιούδας προέβαλε την ένσταση, ότι αυτό το μύρο σπαταλήθηκε ενώ θα μπορούσε να πουληθεί και να δοθεί το αντίτιμο στους φτωχούς. Συναίνεσαν απ ότι φαίνεται και οι άλλοι μαθητές. 

Ο Χριστός όμως μακάρισε την γυναίκα , τους είπε πώς όσο υπάρχει ευαγγέλιο θα μνημονεύεται και η πράξη της και έβαλε πρώτα τον εαυτό Του πάνω από κάθε θρησκευτική πράξη ελέους και κάθε θρησκευτική υποχρέωση. 

Επειδή κάθε μεγαλοβδομάδα γραφονται αδιάκριτα πράγματα για τον τρόπο πού θρησκεύουν οι άνθρωποι, για το πώς πρέπει να νηστεύουν, να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται να κοινωνούν, να κάνουν δωρεές σε ναούς και ιδρύματα κλπ πρέπει και εμείς να δώσουμε βάρος στα λόγια του Χριστού. 

Δεν είναι δουλειά κανενός να ζυγίζει τους τρόπους και τις θυσίες των άλλων, ούτε τον τρόπο πού δείχνουν την πίστη και την αγάπη τους στον Χριστό. 

Τό τί κρύβει καθένας μέσα Του, το γνωρίζει αυτός μόνο πού ετάζει καρδίας και νεφρούς.

Αλλιώς μοιάζουμε με τον καλό νοικοκύρη, πρακτικό, ορθολογιστή Ιούδα πού υπολόγιζε ήδη το αντίτιμο, και νοιάζοταν τάχα μου για τους φτωχούς. Εξουθενώνοντας την γυναίκα, προέβαλε τον εαυτό του και τις καλές δίκαιες προθέσεις του. Και επιπλέον ήθελε να κλέψει και να επωφεληθεί από την αγάπη της. 

Δεν είμαστε εμείς διδάσκαλοι και σωτήρες του αδελφού μας.

 Ό,τι κάνει ο καθένας καλώς το κάνει στον βαθμό πού το κάνει. 

Ας δείξουμε και εμείς την αγάπη και την πίστη μας στον Χριστό και ας αφήσουμε την υπεράσπιση του Θεού έναντι στους ανθρώπους. 


Γιατί ΓΥΜΝΟΣ άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει τον ΝΤΥΜΕΝΟ, έστω και με τα κουρέλια πού διαθέτει αυτός ο ΝΤΥΜΕΝΟΣ τον ξεπερνά τον ΓΥΜΝΟ...Και αν είμαστε ΓΥΜΝΟΙ να κοιτάξουμε να ντυθούμε πρώτα, πριν κάνουμε τον διδάσκαλο στους άλλους. Γιατί η αισχύνη δεν κρύβεται. Φαίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: