ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015

Χρειαζόμαστε Ομοψυχία Εθνική

Γράψαμε χτές στο FB περί άπουσίας γραβάτας και ενδυματολογίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εισπράξαμε σχόλια του τύπου, πώς όλη αυτή συμπεριφορά της απλότητας και της άνεσης είναι προϊόν επιτηδευμένης υποκρισίας.

Το σχόλιο ήταν το εξής:"Δυό φορές φόρεσα γραβάτα στην ζωή μου. Μια στον γάμο μου και μια βραδυά στην Ανάσταση.Μετά έγινα παπάς, ευτυχώς. Δεν κατηγορώ αυτούς πού φοράνε γραβάτες, ειδικά αυτούς πού είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν από την εργασία τους, αλλά από πότε μια λαιμαριά προσδίδει σοβαρότητα; Μην ξενίζεστε περί αυτού πρόκειται. Αν τα ρούχα σου δεν ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεση σου εισαι ένας καταπιεσμένος.Λοιπόν, αν σας πώ πώς τώρα πού είδα τόσους βουλευτές και υπουργούς χωρίς γραβάτα ένιωσα ένα ξαλάφρωμα ο ίδιος. Πάντα προτιμούσα τα απλά πράγματα. Η απλότητα έστω και για το θεαθήναι ξεκουράζει την ψυχή και το μάτι".

Αυτό πού δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι φίλοι  στο FB, στον δρόμο, την ενορία και με στενοχωρούν είναι πώς εμείς εδώ δεν σπονσοράρουμε ούτε υπερυψούμε την κυβέρνηση. Από την νυν κυβέρνηση έχουμε περισσότερες απαιτήσεις και θα είμαστε πιό αυστηροί μαζί της, γιατί επαγγέλλεται την μεγάλη αλλαγή και δεν πρέπει να απογοητεύσει τον λαό πού την εμπιστεύτηκε. Μέχρι τώρα τα πηγαίνει θαυμάσια και μακάρι να συνεχίσει έτσι έως τέλους.

Η παρελθούσα κυβέρνηση, κρίθηκε, αποδοκιμάστηκε και πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της και να αφήσει τους φανατισμούς, διαχειριζόμενη με τον αρμόζοντα πολιτισμό την ήττα της. 

Και φυσικά να αποδοθούν σε όλες τις απερχόμενες κυβερνήσεις ευθύνες. Δεν είναι δικαιοσύνη απλή, είναι ιστορικό αίτημα.Ο λαός δοκιμάστηκε, επωμίστηκε όλα τα βάρη του μνημονίου και ξεφτιλίστηκε όσο δεν πάει. Ενώ άλλοι αβρόχοις ποσί πέρασαν την κρίση, κέρδισαν από την εξαθλίωση και τώρα αλαζονεύονται και επιδίδονται σε μια στείρα κριτική, χωρίς να δούν τι στο καλό φταίει και παραμερίστηκαν.

Κάποιο κομματικό στέλεχος έφτασε στο σημείο χτές να παρακαλεί να φτάσει η πατρίδα στον όλεθρο, προκειμένου να τιμωρηθεί η αριστερά. Καταλαβαίνεται πώς αυτό επιφέρει ακόμα και ποινική δίωξη ενώ ηθικά μπορεί ο καθένας να το κατατάξει όπου νομίζει πολύ εύκολα σαν δήλωση.

Αυτό πού χρειάζεται αυτήν την στιγμή είναι ομοψυχία εθνική, συσπείρωση των πολιτικών παρατάξεων για το καλό του λαού. Δεν γίνεται κάποιοι να μας δίνουν την εντύπωση πώς θρηνούν επειδή έχασαν την χρυσή κουτάλα ή επειδή αποκαλύπτεται η ολιγωρία τους.
Αν μη τί άλλο γυρνάει μπούμερανγκ αυτή η συμπεριφορά εναντίον τους.

 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΩ γιατί σαν ποιμένας είναι και αυτοί στην μοίρα πνευματικής μου ευθύνης.
Ο Θεός να δώσει να πάνε όλα καλά. Τίποτα άλλο. Από κει και πέρα όλοι κρινόμαστε.

1 σχόλιο:

Πεφτάγγελος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.