ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 01, 2015

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά!

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά μές στην βροχή και τον χιονιά! 

Ας είναι αυτή η βροχή η πρωτοχρονιάτικη σημείο κάθαρσης και εξαγνισμού και ο χιονιάς δύναμη βίας ευεργετικής πού αποδιώχνει κάθε κακό, δύναμη για μας, ευλογία για τον συνάνθρωπο, ώθηση προς καλύτερες μέρες για την πατρίδα και την ανθρωπότητα. 

Μετάνοια=μεταβολή νοός, στροφή 180 μοιρών, αλλαγή νοοτροπίας, δέσμευση καινής ζωής. 
Νά η χαρά της πρωτοχρονιάς και το νόημα της!

Σήμερα μπορεί να μην εορτάζουμε εκκλησιαστικά την πρωτοχρονιά, αλλά ποιός αμφιβάλλει πώς αυτό το ημερολογιακό ορόσημο είναι μια θαυμάσια πνευματική ευκαιρία να κλείσουμε παλιά τεφτέρια και να τρέξουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προς το φως το Αληθινόν;


Από πάνω , μια εμπνευσμένη εικόνα από το διαδίκτυο. Ο άγιος Βασίλειος ο δικός μας. 

Πού είναι ντυμένος ασκητικά, ατενίζει με σεμνή ιλαρότητα και φέρει αντί προϊόντα καταναλωτισμού και εξουσιαστικής αποβλάκωσης, βιβλία! 

Δώρα πνευματικά ορθόδοξης αγωγής και ελληνικής παιδείας και ανθρωπιάς, της ανώτερης Σοφίας.

Μια συγκινητική εικόνα πού καταρίπτει το είδωλο του δυτικοφερμένου, καλοζωϊσμένου και ψευτοχαρούμενου Santa Clauss, ενός καταναλωτικού ειδώλου της πλήρους ανοησίας πού διακατέχει τον πολιτισμό μας και μας οδήγησε στο βάραθρο της πνευματικής και υλικής χρεωκοπίας.


Έχουμε σαν γένος την πλούσια αξιοπρέπεια και αρχοντιά του νεόπτωχου βασιλιά , συνδυασμένη με την ξιπασιά , την χρυσοπασπαλισμένη μιζέρια και προχειρότητα του νεόπλουτου δούλου! 

Η αλήθεια είναι πώς εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε και συντηρούμε τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε και κινούμαστε. Είναι ένας κόσμος πού ψάχνει την χαρά, την ευτυχία,την γνησιότητα, την πληρότητα. Και μέσα σε όλες τις ομορφιές του, γιατί υπάρχουν κι αυτές, βρίσκονται και πολλές χρυσές παγίδες, είδωλα απολυτοποίησης πού προσπαθούν "να μας βάλουν στο χέρι".Αλλά ιδού και  η γνήσια ευτυχία πού λίγοι την βρίσκουν και μακάριοι όσοι την κατέχουν!

Στο χέρι μας είναι λοιπόν να επιλέξουμε στάση ζωής και να επικρατήσει η μία τάση της άλλης. Ας επιστρέψουμε στα πάτρια.Το ευχόμαστε!


Ευλογημένος ο νέος ενιαυτός Κυρίου 2015 μΧ. Υγεία, Ειρήνη και Χαρά Χριστού ευχόμαστε προς όλους!

1 σχόλιο:

Avaki είπε...

Σε ευχαριστουμε πατερ και ευχομαστε ολοψυχα ο Θεος να σας εχει καλα.!