ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

Πίστη ζυμωμένη με αίμα (10)

 
2 Δεκεμβρίου: Υποκύπτει στα τραύματα της από ραβδισμούς, μέσα στην φυλακή, η Αγία Μυρόπη, η "αντιγόνη" των Μαρτύρων, διότι αψήφησε τις διατάξεις του άρχοντα Νουμερίου και εκήδευσε το σώμα του μεγαλομάρτυρα Ισιδώρου.Καίγεται ζωντανός στην φωτιά ο άγιος διάκονος Άβιβος επειδή εκήρυττε τον Χριστό.

4 Δεκεμβρίου: Την ίδια ημέρα πού η Εκκλησία τιμά την άθληση της μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας,τιμούμε και τον Άγιο Σεραφείμ επίσκοπο Φαναριοφαρσάλων. Συνελήφθη από τους Τούρκους μετά το κίνημα του Φιλοσόφου Διονυσίου και βασανίστηκε φρικτά,συκοφαντούμενος ως συνωμότης. Αφού του έκοψαν την μύτη,τον σούβλισαν και έτσι διοβελισμένο τον απαγχόνισαν.

7 Δεκεμβρίου: 300 μάρτυρες καταγγέλονται από μονοφυσίτες επισκόπους στον Ονώριχο και αποκεφαλίζονται.Στην Καρχηδόνα 60 ιερείς θανατώνονται, αφού πρώτα τους έκοψαν την γλώσσα,από τους Αρειανούς. Μία ορθόδοξη γυναίκα καίγεται ζωντανή στην Ρώμη για τον ίδιο λόγο (την ορθοδοξία).

10 Δεκεμβρίου: Ο περίφημος Αθηναίος φιλόσοφος και ρήτωρας Μηνάς ο Καλλικέλαδος, μετεστρέφεται στον χριστιανισμό και αποκεφαλίζεται . Μαζί του και οι μαθητές του Εύγραφος και ο λόγιος έπαρχος Ερμογένης, πού πίστεψαν στον Χριστό . Ο άγιος Γέμελλος σταυρώνεται επί Ιουλιανού του Παραβάτου στην Άγκυρα, και παραδίδει το πνεύμα,προσευχόμενος πάνω από τον σταυρό για τους δημίους του, όπως ο Κύριος.

13 Δεκεμβρίου: Άθληση Μεγαλομαρτύρων! Ο άγιος Ευστράτιος παραδίνεται στην φωτιά μετά από βασανιστήρια,ο ιερέας Αυξέντιος αποκεφαλίζεται, ο Μαρδάριος τρυπάται στους αστραγάλους και καίγεται, ο Ευγένιος τέμνεται στα μέλη και ο Ορέστης στρώνεται σε πυρακτωμένο κρεβάτι και εκπνέουν παραδίδοντας το πνεύμα στον αγωνοθέτη Χριστό. Η Λουκία η παρθένος και ελεήμων, αποκεφαλίζεται.

15 Δεκεμβρίου: Η Αγία Ανθία, μητέρα του ιερομάρτυρα Ελευθερίου, πέφτει πάνω στην αγία σορό του παιδιού της και την κατασπάζεται. Αποτελειώνεται την ίδια στιγμή από τους φονείς του παιδιού της.

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Το μίσος των αθέων ή και των "χριστιανών" κάποιας τάξης, προς χριστιανούς, αποκαλύπτει τον κρυφό δαίμονα που κρύβεται μέσα στο νοερόν της ψυχής και ωθεί προς διωγμούς και πράξεις φριχτές.

Διαβάζοντας τις προάλλες το βίο του Αγίου Στεφάνου του Ομολογητή στα χρόνια της Εικονομαχίας, σκέφτηκα ότι πολλοί μοντερνιστές-οικουμενιστές, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θα έπρατταν εις βάρος των Ορθοδόξων...

Είναι ΑΣΙΓΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...

Επάνω επάνω, βλέπεις χαμόγελα και Χριστολογία, και έτσι και αμφισβητήσεις κάποιων τις εξουσίες, ω Θεέ μου τι μαύρο φιδάκι και κολοβό που σε έφαγε!
ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ...

Αλήθεια δίχως αγάπη, ΠΟΣΗ ΚΟΛΑΣΗ, ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

E, εντάξει μην υπερβάλεις γιατί ανατρίχιασα.Χαχα! Ξέρεις πόσους φίλους ή γνωστούς μοντερνιστές ή οικουμενιστές έχω. Άνθρωποι σαν και εμάς είναι, δεν είναι συνομότες σε τεκτονικές στοές πού διψάνε για αίμα. Απλά, άλλης ποιότητας και ενδιαφεροντων, να το πώ 'ετσι απλα. Και όλοι αγαπάνε τον Χριστό και την Εκκλησία πραγματικά και πιστεύουν πώς βρίσκονται στην ορθή πρακτική και δόξα. Άλλο αν δεν είναι έτσι. Για σας τους παλιοημερολογίτες ξέρεις τί έχω ακούσει; Πολλά! Δεν τα πιστεύω όμως όλα.