ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Σάββατο, Απριλίου 17, 2010

Oι άγιοι ζούν! Ο Άγιος Νικόδημος εμφανίζεται...

Romfea.gr - 13:27


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, οι Πατέρες του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου παρέλαβαν το ιερό λείψανο που είχε κλαπεί στις 15 Μαρτίου 2010.




Ο άνθρωπος που έκλεψε το άγιο λείψανο αντίκρισε ολοζώντανο τον Άγιο τέσσερεις φορές, ο οποίος του είπε: «Παιδί μου, πήγαινέ με στο σπίτι μου από όπου με πήρες, αρκετά με ταλαιπώρησες».



Συγκλονισμένος τότε έτρεξε και βρήκε έναν Ιερέα κοντινής Μητροπόλεως, στον οποίο εξομολογήθηκε με λυγμούς και δάκρυα, λέγοντας «αμάρτησα πάτερ, έγινα ιερόσυλος» και του παρέδωσε το ιερό λείψανο.



Ο εν λόγω Ιερέας, παρέλαβε το ιερό λείψανο του Αγίου και συγκλονισμένος αμέσως το έφερε στη Ιερά Μονή του Οσίου Νικοδήμου.



Αξίζει, να σημειωθεί, ότι όλα τα ανωτέρω αναφέρονται στην κατάθεση που έδωσε ο Ιερέας ενώπιον της Αστυνομικής Αρχής.



Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο δράστης διεμήνυσε, ότι σύντομα θα επισκεφθεί τον Ηγούμενο της Μονής για να ζητήσει συγγνώμη.



Τέλος, σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 6μ.μ. θα τελεσθεί επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου και Πανηγυρικός Εσπερινός. Το ιερό λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών.


Σχόλιο δικό μας: Ακόμα ένας... βουδδιστής* και άγιος των ...βουδδιστων* και μάλιστα από τους πιο φανατικούς ...βουδδιστές*: τους κολλυβάδες...
Άλλοι ... βουδδιστές* ήταν επίσης κάποιος άγιος Σπυρίδων που συλλειτουργούσε με αντιφωνούντες αγγέλους, κάποιος άγιος Βασίλειος πού έγινε θεόπτης και αυτόπτης ουράνιας λειτουργίας και κάθισε να καταγράψει ότι... "εκστασιασμένος"είδε... αλλά και οι δύο άγιοι απλοί(αγράμματοι... βουδδιστές* αυτοί...του δημοτικού)Σάββας εν Καλύμνω και Νικόλαος εν Αθήναις που αιωρούνταν εν τη λειτουργία...

....(*ίδε προηγούμενη ανάρτηση...)

Και μετά σου λέει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: