ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ



ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
Του Αγαπίου Λάνδου

Το πιο αγαπημένο βιβλίο των Ελλήνων της σκλαβιάς με τον τίτλο «Αμαρτωλών σωτηρία» του Αγαπίου Λάνδου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γνόφος σε μεταγραφή στη νέα ελληνική για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο αιώνες. Πρόκειται για μια ξεχωριστή διδασκαλία της ορθοδόξου πίστεώς μας σε απλή και εύληπτη γλώσσα, όπως καταγράφηκε στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική αφορμή για να ξαναβρούμε τα κείμενα, που διέσωσαν την ταυτότητα και ιδιοπροσωπεία του Γένους μας.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισημαίνει ότι «το βιβλίο αποτελεί αφορμή για βύθισμα στην ιστορική μας αυτοσυνειδησία, στην αγωνιώδη προσπάθεια να περισωθεί η καταγωγική μας αναφορά σ’ ό,τι διέσωζε την ιδιοπροσωπεία μας, τότες που ένα ολόκληρο γένος ούτε κέντρο εξουσίας είχε, ούτε δύναμη υπερασπιστική διέθετε, ούτε εθνικά όρια γνώριζε, καθώς ήταν γέννημα οικουμενικής αυτοκρατορίας και γι’ αυτό υποχρεωμένο να επιβιώσει μέσα στην ιστορική δίνη, με τη δύναμη που αντλούσε από τους ταμιευτήρες της ίδιας του της ψυχής».

Και προσθέτει ότι αν και «συγκεκριμένες θέσεις (ενν. του συγγραφέα) δεν δικαιώνονται πλήρως από την πατερική διδασκαλία και παράδοση, ... , ο λόγος του παραμένει πάντα αληθινός και με πνευματική ευθυβολία συλλαβίζει εξ αρχής τους όρους της πίστεως και της ζωής. Γνωρίζει ο διδάχος του Γένους ότι διαχειρίζεται το έσχατο απόθεμα της αντοχής των υποδούλων, τη μόνη επιβίωσή τους, την ουσία της ψυχής τους. Σπέρνει το λόγο της σωτηρίας σε ψυχές οργωμένες από τον πόνο και τα βάσανα και ξέρει ότι θα εξανθήσει γρήγορα η πραγματική ανάσταση».
(σελίδες 560, σχήμα 17Χ24, τιμή 20,00 ευρώ).

Κεντρική διάθεση: Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
(τηλ.
210 7272381 begin_of_the_skype_highlighting 210 7272381 end_of_the_skype_highlighting & 3310977, fax 210 7272380)

Και σε όλα τα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: